powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κάντε σεξ για να βάζετε γκολ!

«Κάντε σεξ» συμβουλεύει ο κόουτς της Ινδίας τους παίκτες του αρκεί- όπως λέει ο αθλητίατρος του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν, Τιμ Νόακς- να μην ξενυχτούν πίνοντας στα μπαρ για να το κερδίσουν...
Συνηθίζεται να λέγεται πως η σεξουαλική συνεύρεση πριν από έναν αθλητικό αγώνα μειώνει την απόδοση. Οι συμβουλές που δίνονται ωστόσο στους παίκτες της εθνικής ομάδας της Ινδίας στο κρίκετ από τον προπονητή τους αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο. Στο τεσσάρων σημείων κείμενο που έχει γράψει ο Γκάρι Κίρστεν, ο οποίος βοήθησε την Ινδία να γίνει κορυφαία ομάδα, συνιστά στους παίκτες να αυξήσουν την απόδοσή τους εκτός γηπέδων προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο.
Στο σχετικό κεφάλαιο με τίτλο «Το σεξ αυξάνει την απόδοση;» η απάντηση είναι σαφής: «Ναι, την αυξάνει, γι΄ αυτό επιδοθείτε στο σεξ».
Δικαιολογώντας ο Κίρστεν γιατί το σεξ βελτιώνει την απόδοση, υπογραμμίζει πως αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης με συνέπεια την αύξηση της δύναμης, της επιθετικότητας και της ανταγωνιστικότητας. «Αντιστρόφως, όταν δεν κάνεις σεξ για περίοδο μερικών μηνών προκαλείται μεγάλη πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με αποτέλεσμα την παθητικότητα και την αντίστοιχη μείωση της επιθετικότητας», γράφει ο Κίρστεν.
Σύμφωνα με τον αθλητίατρο του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν, Τιμ Νόακς, «το σεξ δεν είναι πρόβλημα. Το να μένεις όμως ξύπνιος μέχρι τις 2 τα ξημερώματα πίνοντας μερικά ποτά σε μπαρ για να πείσεις κάποια να κάνετε σεξ πριν από έναν αγώνα, τότε αυτό είναι πρόβλημα...».