powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η ζαβολιά του τερματοφύλακα

Με αυστηρή τιμωρία κινδυνεύει ο Δανός τερματοφύλακας της σουηδικής Γκέτεμποργκ, διότι προσπάθησε να μικρύνει την εστία του σπρώχνοντας τις κάθετες δοκούς τη μια κοντύτερα στην άλλη.
Ο Κιμ Κρίστενσεν συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό στον προχθεσινό αγώνα πρωταθλήματος με την Ερεμπρο, που μεταδόθηκε απευθείας και στην Ελλάδα, να σπρώχνει κλωτσώντας τη ρίζα των δοκαριών προς το κέντρο της εστίας, δεδομένου ότι αυτά απλώς ακουμπούσαν στο έδαφος και δεν ήταν φυτεμένα στο χορτάρι. Ετσι το τέρμα των φιλοξενουμένων μίκρυνε κατά κάποια εκατοστά για τα 20 πρώτα λεπτά του αγώνα ώσπου ο διαιτητής, Στέφαν Γιόχανσον συνειδητοποίησε ότι τα δοκάρια είχαν μετακινηθεί.
Το ματς με την Ερεμπρο έληξε 0-0, με τον διαιτητή να μην ξέρει ποιος είχε κάνει τη... ζαβολιά: «Αν τον είχα δει θα τον είχα προειδοποιήσει. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, αν και δεν είναι εύκολο να εντοπίσω τον σχετικό κανονισμό», δήλωσε ο κ. Γιόχανσον. Πάντως εκπρόσωπος της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας είπε ότι εάν είχε δει ο διαιτητής ότι ήταν ο τερματοφύλακας που μετακίνησε τα δοκάρια, θα έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι σε βάρος της Γκέτεμποργκ.
Χθες ο Κρίστενσεν, που παραπέμφθηκε στην ομοσπονδία για να απολογηθεί, ομολόγησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό: «Πήρα τη συμβουλή να το κάνω από έναν άλλον τερματοφύλακα εδώ και χρόνια, κι από τότε το κάνω συχνά όταν βρίσκω δοκάρια έτσι τοποθετημένα», δήλωσε ευθαρσώς.