powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

"Ερμαφρόδιτη η κόρη μας; Είστε τρελοί"!

Από τη στιγμή που η Κάσπερ Σεμένια κέρδισε στον τελικό των 800 μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου δεν έχει καταφέρει να χαρεί την επιτυχία της. Η αμφισβήτηση γύρω από το φύλο της Νοτιοαφρικανής μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας έδωσε νέα τροφή για σχόλια.
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε εξετάσεις που έκανε η 18χρονη αθλήτρια, στο Βερολίνο, στις οποίες αποδείχθηκε ότι υπάρχει μία ανωμαλία στα χρωμοσώματα της, τα οποία της προσδίδουν αντρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά. Το αυστραλιανό μέσο υποστηρίζει ακόμα ότι η Σεμένια δεν έχει μήτρα ή ωοθήκη, αλλά ανδρικά εσωτερικά μόρια, τα οποία βοηθούν στην έκκριση τεστοστερόνης. Άλλωστε, σε άλλα ιατρικά τεστ που της έγιναν αποδείχθηκε ότι τα επίπεδο της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό της είναι τρεις φορές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Σεμένια δεν είναι γυναίκα τότε η IAAF καλείται να αποφασίσει τι θα γίνει με το μετάλλιο που κατέκτησε. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως δεν πρόκειται να της αφαιρεθεί, αφού δεν αφορά υπόθεση ντόπινγκ.
Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Σεμένια, αλλά αρνείται να τα δώσει στη δημοσιότητα, προτού αυτά περάσουν από τα μάτια έμπειρων επιστημόνων και ενημερωθεί η ίδια η αθλήτρια. Η ανακοίνωση τους αναμένεται να λάβει χώρα το Νοέμβριο σε συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι της IAAF.
Τα καθημερινά δημοσιεύματα που αμφισβητούν το φύλο της Κάσπερ Σεμένια έχουν προκαλέσει θύελλα αντίδρασης στη Νότια Αφρική. «Νομίζουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα της παραβιάστηκαν. Δεν ξέρω γιατί έχει συνδεθεί μ’ αυτό το θέμα. Eίναι γυναίκα και πρέπει να την προστατέψουμε», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμός της Νότιας Αφρικής, Μακενκέσι Στοφίλε, ο οποίος τονίζει πως με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της η Σεμένια δεν αποκλείεται να προβεί σε κάποια πράξη τρέλας, αν λάβει κανείς υπόψη και το νεαρό της ηλικίας της.
Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 18χρονης αθλήτριας, με τον πατέρα της να αρνείται να μιλήσει στο «Αssociated Press», όταν του ζητήθηκε να κάνει σχόλιο για όσα ακούγονται για την κόρη του. Αρκέστηκε να υποστηρίξει πως όσοι υποστηρίζουν πως η Σεμένια είναι ερμαφρόδιτη είναι άρρωστοι και τρελοί.