powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο 5χρονος που νίκησε τον Μπολτ!

Η 11η Σεπτεμβρίου 2009 μπορεί να περάσει κάλλιστα στην ιστορία για ένα συμβάν που έγινε το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Για την νίκη του 5χρονου Ορέστη Τσακτσίρα στην κούρσα των 20μ. επί του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 100μ. και 200μ. Γιουσείν Μπολτ.
Μία κούρσα που χωρίς αμφιβολία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη του μικρού Ορέστη για μια ζωή όπως και του περήφανου πατέρα του Ιωάννη που είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει από κοντά. Από απόσταση αναπνοής. Από την στιγμή που ο γιος του μαζί με τον Μπολτ πήραν θέση στο σημείο εκκίνησης και έβαλαν τα δυνατά τους για την μάχη που τους περίμενε.
Ο Ορέστης έδειχνε αποφασισμένος από την αρχή όχι απλώς να απολαύσει αυτήν την ξεχωριστή για τον ίδιο στιγμή όσο και να κερδίσει τον αγώνα κόντρα στον Τζαμαϊκανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή που το απόγευμα της Κυριακής (13/09, 20:25) θα τρέξει στον τελικό των 200μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, του "IAAF World Athletics Final", που θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.
Η πρωινή του ήττα από τον μικρό Ορέστη είναι...σίγουρο ότι θα «ντοπάρει» τον Μπολτ για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην κούρσα του. Εκεί όπου όλος ο κόσμος τόσο αυτός που θα βρίσκεται στις κερκίδες όσο και αυτός που θα βρίσκεται μπροστά από τους τηλεοπτικούς του δέκτες του θα εύχεται να τον δει να κάνει ένα ακόμη Παγκόσμιο ρεκόρ. Κάτι δηλαδή που είχε υποσχεθεί και μέσα από τις δηλώσεις του δίνοντας την συγκεκριμένη υπόσχεση.