powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Βατή κλήρωση για ΠΑΟ-ΑΕΚ

Απέφυγαν τις παγίδες οι δύο ελληνικές ομάδες στην κλήρωση των ομίλων του Europa League, όμως η πρόκριση αναμένεται να εξαρτηθεί από καλό ή το κακό τους αγωνιστικό πρόσωπο.O Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Γαλατάσαραϊ, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ Γκρατς ενώ η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της τις Μπενφίκα, Έβερτον και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Το πρόγραμμα των ομάδων.
Ο Παναθηναϊκός διαλέγοντας αντιπάλους από το 2ο, 3ο και 4ο γκρουπ ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο να συναντήσει αντιπάλους στα μέτρα του, με τις Γαλατάσαραϊ, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ Γκρατς, να μην τον τρομάζουν στο άκουσμα.
Αντίθετα η ΑΕΚ, αν και απέφυγε τα «δύσκολα» από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, με την Μπενφίκα να έρχεται στον δρόμο της, η Έβερτον δεν ήταν ότι καλύτερο από το δεύτερο γκρουπ, ενώ η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αν και πέρυσι είχε συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τρομάζει τους κιτρινόμαυρους.
Από τα υπόλοιπα γκρουπ, ξεχωρίζει το δεύτερο με τη συμμετοχή των Βαλένθια, Λιλ, Σλάβια Πράγας και Τζένοα, το 7ο με τη συμμετοχή των Βιγιαρεάλ, Λάτσιο, Λέφσκι Σόφιας και Σάλτζμπουργκ καθώς και το 12ο, με τη συμμετοχή των Βέρντερ Βρέμης, Αούστρια Βιέννης, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Νασιονάλ.
Όσον αφορά το πρόγραμμα, η ΑΕΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στην Αγγλία απέναντι στην Έβερτον και το κλείνει στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπενφίκα. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εντός έδρας με την Γαλατάσαραϊ και τις ολοκληρώνει και πάλι εντός με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Να σημειωθεί, πως η Ντιναμό Βουκουρεστίου, την 2η αγωνιστική που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στις εξέδρες, καθώς είναι τιμωρημένη για τα επεισόδια που έκαναν οι φιλαθλοι της στο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο την Σλόβαν Λίμπερετς.