powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ύποπτος για φοροδιαφυγή ο Μαλντίνι

Οι έρευνες κατά τις φοροδιαφυγής που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό στην Ιταλία, μετά τη γνωστοποίηση πως η χώρα χάνει 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από αυτόν τον παράγοντα, είχε ως έμμεσο θύμα ακόμα και τον πρώην αρχηγό της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Πάολο Μαλντίνι.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος πρώην διεθνής άσος, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση μόλις πριν λίγες εβδομάδες, βρίσκεται κάτω από αστυνομική έρευνα, εξαιτίας της σχέσης του με έναν διευθυντή της ιταλικής Εφορίας, τον Λουτσιάνο Μπρέσι, ο οποίος συνελήφθη για διαφθορά και πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τα συστήματα της υπηρεσίας του.
Ο Μαλντίνι, μαζί με τη σύζυγό του, είναι χρηματοδοτικά μέλη μιας νεοσύστατης εταιρίας real estate. Για την ενίσχυσή της, μάλιστα, είχε προσεγγίσει κι άλλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Κριστιάν Βιέρι, ο Κακά και ο γιος του Μαρτσέλο Λίπι και μάνατζερ, Νταβίντε Λίπι. Σε μία προσπάθεια να βεβαιωθεί για ένα άλλο μέλος της εταιρίας, ο Μαλντίνι επικοινώνησε με τον Μπρέσι στις 28 Ιανουαρίου του 2009. Η τηλεφωνική συνδιάλεξη υπεκλάπη από τις αρχές και ένα μέρος της δόθηκε στη δημοσιότητα στον ιταλικό Τύπο σήμερα.
Ιδού ο διάλογος:
Μπρέσι: "Πες μου"
Μαλντίνι: "Θέλω να σου ζητήσω… όσον αφορά την εταιρία που φτιάξαμε με τον τύπο από την Μπρέσια… δεδομένου ότι… έχει κάποιες οικονομικές σχέσεις αρκετά…"
Μπρέσι: "Αξιοσημείωτες…"
Μαλντίνι: "Ναι… ε, θέλω να κάνεις μία μικρή επιβεβαίωση ε, οικονομική για τον Αλεσάντρο (σ.σ. Βαρέζι, το επίμαχο μέλος)… από την άποψη εάν έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη για παράδειγμα, ή με την Εφορία… Για τη δικαιοσύνη μπορώ να ρωτήσω κάποιον άλλον. Γνωρίζω ήδη ποιον".
Μπρέσι: "Τα εφοριακά τα βλέπω εγώ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "La Repubblica", ο Μπρέσι είχε επαφές και με άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως ο Βάλτερ Τζένγκα και ο πατέρας του Πάολο Μαλντίνι, Τσέζαρε Μαλντίνι. Ο τελευταίος, μάλιστα, όταν ήταν τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης το 2002, είχε πάει στο σπίτι του Μπρέσι, ζητώντας του συμβουλή για το πώς θα μπορούσε να φέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ιταλία και να μην πληρώσει φόρο.