powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Και στο Βερολίνο σήκωσαν τα χέρια...

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει πλήξει άσχημα και το στίβο, κάτι που αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο από τους διοργανωτές του Γκόλντεν Λιγκ του Βερολίνου. Το γερμανικό μίτινγκ, με τα sold out που έχει κάθε χρόνο στη διοργάνωση, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να δώσει πριμ στους αθλητές σε περίπτωση που κάνουν ρεκόρ σταδίου, διοργάνωσης ή παγκόσμιου ρεκόρ. Μάλιστα, διευκρίνισαν πως τα μόνα χρήματα που θα πάρουν θα είναι αυτά της συμμετοχής και ό,τι τους δώσει η IAAF σε περίπτωση που κάνουν κάποιο μεγάλο ρεκόρ. Τη συγκεκριμένη τακτική σκέφτονται να ακολουθήσουν κι άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά μίτινγκ, κάτι που έχει φέρει την αντίδραση πολλών και μεγάλων ονομάτων του κλασικού αθλητισμού.
Η πρώτη αθλήτρια που αντέδρασε ήταν η Μπλάνκα Βλάσιτς. Η πρωταθλήτρια από την Κροατία είναι από τα πλέον περιζήτητα πρόσωπα σε όλα τα μίτινγκ του κόσμου για το ύψος, όμως είναι λογικό με το κασέ που έχει να έχει και περισσότερες απαιτήσεις. Ετσι, ο μάνατζέρ της, Χάραλντ Εντλετζμπέργκερ, ανέφερε πως κάνουν ήδη συζητήσεις για να απέχουν από το Γκόλντεν Λιγκ του Βερολίνου, ζητώντας μάλιστα και από άλλους αθλητές να μποϊκοτάρουν τον αγώνα.
«Η γερμανική ομοσπονδία λέει πως δεν πληρώνει για τα κορυφαία ονόματα έξτρα χρήματα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, καθώς είναι άδικη συμπεριφορά προς τους αθλητές, αλλά και προς τους διοργανωτές άλλων μίτινγκ που πρόσφεραν περισσότερα για να μετάσχουν, αλλά τους έκλεισαν την πόρτα. Αρκετοί μάνατζερ σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε γραπτώς με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ώστε να λάβει υπόψη τα όσα συμβαίνουν και να πάρει θέση» ανέφερε ο Αυστριακός μάνατζερ. Το ίδιο έχουν αποφασίσει και οι μάνατζερ των Κενυατών αθλητών που ζουν ουσιαστικά από αυτούς τους αγώνες, αλλά βλέπουν κι αυτά τα λιγοστά χρήματα να κάνουν «φτερά»