powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πυροδοτούν το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου τελικού, ο Παναθηναϊκός με επιστολή που υπογράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καταγγέλλει την ΚΑΕ Ολυμπιακός καθώς δεν πήρε απάντηση στο αίτημα για 15 προσκλήσεις ενόψει του αυριανού αγώνα ενώ γίνεται λόγος και για απειλητικά τηλεφωνήματα!Αναφέρει τα εξής:"«Όχι βία στα γήπεδα». Πολύ εύκολο τελικό να το λες, πολύ δύσκολο να το κάνεις πράξη. Η κασέτα, κύριοι του Ολυμπιακού, έλιωσε. Με ευχολόγια και ανακοινώσεις, με συνεντεύξεις Τύπου και δήθεν πνεύμα «Ειρήνης και Φιλίας» δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Τη Δευτέρα 18/5, απέστειλα προσωπική επιστολή με παραλήπτες την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον ΕΣΑΚΕ, εξασκώντας το δικαίωμα που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να παραλάβουμε τις 15 προσκλήσεις που δικαιούμαστε ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός και να παρακολουθήσω από κοντά την προσπάθεια της ομάδας μας στον πρώτο τελικό των play offs.
Σαρανταοχτώ ώρες μετά και παρά τις επίμονες κλήσεις μου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει να σιωπά και να μην απαντά στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα που κατέθεσα. Κατά σύμπτωση, μάλιστα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε του αιτήματος και της παρούσης ανακοίνωσης, τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά και όποιων άλλων βρεθούν στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είναι διαδοχικά.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός που βαυκαλίζεται πως κάνει προσπάθειες ενάντια στη βία, την πρώτη φορά που απέκτησε πλεονέκτημα έδρας προσπαθεί να επαναλάβει τακτικές που τους κατέστησαν πρωταθλητές πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Εσχάτως άλλωστε πληροφορηθήκαμε διά των ΜΜΕ πως ο Ολυμπιακός θυμήθηκε μετά από μια μακρά περίοδο να ανοίξει τις πτυσσόμενες εξέδρες του ΣΕΦ, προφανώς γιατί θέλει να φέρει τον κόσμο του «πιο κοντά» στην ομάδα τους, αλλά και στη δική μας. Ίσως διότι στο πρόσφατο παρελθόν, όπου κρατήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας, η καλύτερη ομάδα επικράτησε στο γήπεδο.
Το κλίμα συναίνεσης που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποδείξει φέτος ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει, όπως επιτάσσει η ιστορία και το μέγεθος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, δεν βρίσκει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός, εκτός των άλλων, αδυνατεί να παραδώσει τις προσκλήσεις που δικαιούμαστε και να διαφυλάξει την ακεραιότητα 15 ανθρώπων. Καθιστούμε υπεύθυνους προσωπικά του αδελφούς Αγγελόπουλου και συνολικά την ΚΑΕ Ολυμπιακός για οποιεσδήποτε ενέργειες εις βάρος των μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», η επίσημη αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ένοχη σιωπή τους δεν θα έρθει. Αλλά θα έρθει η ομάδα. Μετά τιμής, Δημήτρης Γιαννακόπουλος".

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την ανάρτηση της ανοιχτής επιστολής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο επίσημο site της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει τα ακόλουθα:
Μέχρι και λίγη ώρα πριν την ανάρτηση της εν λόγο επιστολής, υπήρχε συνεχής επικοινωνία του Γενικού Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κύριου Χρήστου Σταυρόπουλου, με τον ομόλογό του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κύριο Τάσο Στεφάνου, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή και ασφαλής λύση για το αίτημα το οποίο της υποβλήθηκε. Αμα τη παραλαβή της επιστολής, με ημερομηνία 18 Μαΐου 2009, του κυρίου Στεφάνου προς την ομάδα μας, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ κύριο Γιώργο Κονδύλη για το ίδιο θέμα.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα, τα οποία είναι και τα μόνα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ήταν γνωστά στον κύριο Γιαννακόπουλο προ της δημοσίευσης της επιστολής του.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει ότι διαθέτει το συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων, που δικαιούται η φιλοξενούμενη ομάδα βάσει του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, στα τμήματα VIP και Executive A.Για όλα τα υπόλοιπα, ανακριβή και προκλητικά, που αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή δεν κρίνουμε σκόπιμο, για λόγους διαφύλαξης του ομαλού κλίματος, να απαντήσουμε την παραμονή της έναρξης των τελικών του πρωταθλήματος».