powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Πως ο Βωβός πιέζει τον ΠΑΟ

Η έκδοση της άδειας εκσκαφών τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό οδήγησε την εταιρεία του Mπάμπη Βωβού στην έκδοση μιας ανακοίνωσης που μοιάζει με σαφή προειδοποίηση στα όρια της απειλής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, διαμηνύει ότι έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση του γηπέδου, σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι δεν πρέπει να χτιστεί το mall στον Βοτανικό. «Η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο. Τ. 45α που παραμένει στην ιδιοκτησία μας αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στον Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτιρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού.
Μία αντίδραση την οποία ανέμεναν στον Παναθηναϊκό, στελέχη του οποίου τόνισαν χθες: «Τι ακριβώς θέλει να πει; Μας φοβερίζει; Oλα αυτά είναι αοριστολογίες. Ο κ. Βωβός δεν μας εξηγεί με ποιον τρόπο θα κινηθεί. Oλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι αόριστα και θεωρητικά».
Στη διάθεση της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός» να πιέσει τις εξελίξεις εν όψει της επικείμενης σύσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ αποδίδουν κύκλοι του Δήμου της Αθήνας τις δηλώσεις περί ανατροπής του πρακτικού της παραχώρησης των οικοπέδων –ιδιοκτησίας της εταιρείας– στον Δήμο της Αθήνας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας γίνεται μία μεγάλη συζήτηση στην οποία συμμετέχουν σημαντικότατοι νομικοί, οι οποίοι και θα αποφανθούν για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου. Αυτό ουδόλως θα πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία που θα οδηγήσει στο... χάος.
Στο αγωνιώδες, ερώτημα χιλιάδων «πράσινων» φιλάθλων αν μπορούν όλα αυτά να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής του γηπέδου, η απάντηση τουλάχιστον από τη μεριά του Δήμου της Αθήνας είναι άμεση. «Κανείς δεν θέλει να φτάσουμε στα άκρα. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικώς θα υπάρξει συναίνεση. Νομικά η εταιρεία του κ. Βωβού μπορεί να προσβάλει στο ΣτΕ την άδεια ανέγερσης του γηπέδου. Oμως τότε ο κόσμος της ΠΑΕ ΠΑΟ θα τον ανάγκαζε να μετακομίσει από την Ελλάδα», συμπληρώνουν με νόημα «κύκλοι» του Δήμου.