powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Μαφία στο ρουμανικό ποδόσφαιρο

Ο Τζορτζ (Γκίγκι) Μπετσάλι, 51 ετών, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Στεάουα Βουκουρεστίου συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του από αστυνομικούς και του επιβλήθηκε αρχικά 24ωρη κράτηση με τις κατηγορίες της επίθεσης και απαγωγής τριών ατόμων που του έκλεψαν ένα από τα αυτοκίνητά του στις 26 Ιανουαρίου.Σήμερα μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το δικαστήριο του Βουκουρεστίου επιβλήθηκε στον επιχειρηματία κράτηση 29 ημερών. Η δικηγόρος του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Την Πέμπτη οι αστυνομικοί φορώντας κράνη έκαναν έφοδο στο σπίτι του Μπετσάλι στο χωριό Πίπερα, στα προάστια του Βουκουρεστίου.«Η μητέρα μου ήρθε στις 7 το πρωί στο δωμάτιό μου, όπου κοιμόμουν και μου είπε ότι μπήκαν στο σπίτι άνδρες μασκοφορεμένοι. Δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε αστυνομικούς, νόμιζα ότι ήταν εγκληματίες που προσπάθησαν να σκοτώσουν εμένα ή τις κόρες μου», είπε ο Τζορτζ Μπετσάλι.
Ο επιχειρηματίας, που υποστήριξε ότι η κρίση τον οδήγησε σε χρεοκοπία, εμφανίστηκε με τις πιτζάμες μπροστά στους αστυνομικούς και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ήταν έξω από την πόρτα της οικίας του. Μετά από τρίωρη έρευνα των αστυνομικών στη βίλα του, ο Μπετσάλι έφυγε συνοδευόμενος από αστυνομικό με το αυτοκίνητό του μάρκας Μερσεντές που είχε κλαπεί στο τέλος Ιανουαρίου.
Άλλοι έξι άνθρωποι ανακρίθηκαν από την αστυνομία του Βουκουρεστίου για την επίθεση σε βάρος των τριών ατόμων που φέρονται να είχαν κλέψει το αυτοκίνητο του Μπετσάλι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπετσάλι και έξι υπάλληλοί του έβαλαν τους τρεις στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου και τους εγκατέλειψαν σε περιοχή έξω από το Βουκουρέστι, αλλά ο επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι το θύμα και ότι πρόκειται για προμελετημένο σχέδιο εναντίον του. Επιπροσθέτως κατηγόρησε τους τρεις κλέφτες ότι τον εκβίασαν να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ για να του επιστρέψουν το όχημα.
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό Capital του περασμένου Οκτωβρίου στη λίστα των 300 πιο πλούσιων επιχειρηματιών της Ρουμανίας, ο Τζορτζ Μπετσάλι ήταν στην πρώτη θέση με περιουσία 2,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο σε αντίστοιχη λίστα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Adevarul ο Μπετσάλι ήταν στην 7η θέση με περιουσία 700 εκ. ευρώ.
Ο Μπετσάλι ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι έχασε την περιουσία του εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες σχετίζονται κυρίως με τις κατασκευές και το real estate, τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.