powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Εθνικά εύσημα

Η στέψη των πολιστριών της Βουλιαγμένης στη Ρωσία και το χρυσό μετάλλιο του Βλάση Μάρα στο Μιλάνο ανεβάζουν την ελληνική σημαία στον ιστό της Ευρώπης. Εθνικά εύσημα αξίζουν επίσης η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή και ο γυμναστής Λευτέρης Κοσμίδης.
Η δεύτερη συνεχής απόπειρα της γυναικείας ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν ήταν δυνατόν να αποτύχει. Η ιταλική Κατάνια υποχρεώθηκε να παραδώσει τον τίτλο της στα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, που θριάμβευσαν με 12-9 στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ.
Εγραψε ιστορία με το χρυσό μετάλλιό του στο ευρωπαϊκό της γυμναστικής στο Μιλάνο ο Βλάσης Μάρας. Είναι πλέον ο πρώτος αθλητής στη διαδρομή της διοργάνωσης με τέσσερις τίτλους στο μονόζυγο. Στην ίδια διοργάνωση ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2007.
Στην Πράγα, η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή δεν κατάφερε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μολονότι έφτασε για τρίτη φορά στην πηγή. Με τη βοήθεια του ένθερμου κοινού του ο "γηραιός" ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στην Τρεντίνο, πήρε ένα σετ, αλλά δεν άντεξε για περισσότερα.