powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο άνθρωπος που περπατούσε στον αέρα

Οι θαυμαστές του και οι απανταχού συλλέκτες μάλλον δεν θα έκρυβαν ποτέ πως το ντουλάπι του στ' αποδυτήρια του Σικάγο θα αποτελούσε μία... «φαντασίωσή» τους.
Εναν «παράδεισο» αντικειμένων που ο τελευταίος «Μίδας» του ΝΒΑ είχε σχεδόν μετατρέψεί σε χρυσά.
Αν και ό,τι χρησιμοποιούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο ησυχαστήριό του στο γήπεδο των Μπουλς, με τους οποίους τη δεκαετία του '90 κατέκτησε 6 τίτλους ΝΒΑ, αποδεικνύεται πως ακόμη αποτελεί κάτι σαν «θησαυρό» για την εκκεντρικότητα ορισμένων συλλεκτών. Καθώς ένα ολόκληρο ξύλινο ντουλάπι του «αέρινου» παλαίμαχου σταρ των «Ταύρων» βγήκε στη δημοπρασία από την ομάδα και κόστισε στον νέο ιδιοκτήτη του 23.000 δολ. (περίπου 18.000 ευρώ)!
Αλλά θα διατηρήσεί φυσικά την ταμπελίτσα με το όνομα του Τζόρνταν στο πάνω μέρος του. Η πρώην ομάδα του, μάλιστα, πούλησε κι άλλα 12 τεμάχια του Αμερικανού, συνολικής αξίας 113.000 δολ. (88.000 ευρώ). Με κυριότερα τρεις φανέλες του, υπογεγραμμένες από τον ίδιο, σε τιμή που ξεπέρασε τις 15.000 ευρώ η καθεμία!
Ο Τζόρνταν συνήθισε να βλέπει «τ' άπλυτά» του να «βγαίνουν στη φόρα». Αν και τώρα απλώς βγήκαν τα προσωπικά του στη δημοπρασία, για φιλανθρωπικό σκοπό.