powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ντοκουμέντο-σοκ για Φελπς

Σοκ: Ο Μάικλ Φέλπς κάνει χρήση χασίς




Αυτή είναι η εικόνα που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα του επί 14 φορές Χρυσού Ολυμπιονίκη.

Η ιστοσελίδα News Of The World, δημοσιεύει φωτογραφία του Αμερικανού κολυμβητή Μάικλ Φέλπς, να εισπνέει χασίς με τη χρήση ενός ειδικού γυάλινου σωλήνα (bong). Αυτή του η απερισκεψία είναι πολύ πιθανό να του στοιχίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στους οποίους ελπίζει να κατακτήσει και το 14ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις μήνες σχεδόν από τον 8απλο θρίαμβό του στο Πεκίνο, στη διάρκεια ενός πάρτι του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας στην Κολούμπια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site επισκεπτόταν μία φοιτήτρια με την οποία διατηρούσε κρυφή σχέση.

Ο Φέλπς, αφού ήπιε πρώτα αρκετές μπύρες και σφηνάκια, στη συνέχεια ένας φοιτητής του πρόσφερε το γυάλινο σωλήνα με τη ναρκωτική ουσία. Ο 23χρονος, γνωρίζοντας ότι ο Νοέμβριος είναι «νεκρή» περίοδος για ελέγχους στους κολυμβητές, το δοκίμασε.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που νέος νόμος προβλέπει 4ετή αποκλεισμό για τους αθλητές που πιάνονται «ντοπέ».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάικλ Φελπς έχει μπλεξίματα με το νόμο, αφού το 2004 τιμωρήθηκε με οκτώ μήνες επιτήρησης για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλοι οι αρμόδιοι φορείς τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι ο Φέλπς αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στις αμερικανικές συμμετοχές, έχοντας ως χορηγό την εταιρεία μάρκετινγκ Octagon, που συνεργάζεται με τη Mastercard και την HSBC.

«Συμμετείχα σε κάτι που είναι θλιβερό και απαγορευμένο. Είμαι 23 ετών και παρά τις επιτυχίες που έχω στην πισίνα, ενήργησα με «παιδιάστικο» και ακατάλληλο τρόπο. Δεν ήταν κάτι που οι υποστηρικτές μου περίμεναν από εμένα και λυπάμαι γι' αυτό. Υπόσχομαι στο κοινό ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί», δήλωσε από την πλευρά του ο Φελπς.