powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανοίξαμε και σας...περιμένουμε!


Γράφαμε για την απειλή του προέδρου της Μπάρτσα Τζόαν Λαπόρτα προς Πλατινί και Μπλάτερ που θα εκφραστεί με ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από την ίδρυση της G45.Οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί,συνεπικουρούμενοι από τους μικρομεσαίους, δεν πρόκειται να ανεχτούν την αυθαιρεσία UEFA-FIFA να παίρνουν τους ακριβοπληρωμένους σταρ οι εθνικές ομάδες για ψύλλου πήδημα.
Και όχι μόνον αυτό: Θέλουν μερίδιο από τα υπερκέρδη δύο private ποδοσφαιρικών αρχών που φτιάχνουν περιουσίες σ' ένα κλειστό κύκλωμα ατζέντηδων και διεφθαρμένων παραγόντων.
Θα αναρωτηθείτε δικαίως: Ο Λαπόρτα,ο Αμπράμοβιτς και οι συν αυτώ προέρχονται από παρθενογέννηση και ο στόχος τους είναι να αναπτύξουν αξιοκρατικά το ποδόσφαιρο και να μην το χρησιμοποιήσουν για αλλότριους σκοπούς ή ως μηχανισμό εξουσίας; Εδώ δικτάτορες παρέμειναν στην καρέκλα γιατί αντιλήφθηκαν εγκαίρως τη δύναμη της μπάλας,καθιστώντάς την κρατικό ιδεολογικό εργαλείο αποπροσανατολισμού (βλέπε στρατηγός Βιντέλα,1976,Αργεντινή).
Σύμφωνοι.Ο καθένας από τους μεγαλοσχήμονες προέδρους προσδοκά την προσωπική ασπίδα προστασίας του μέσα από το θρυλικό όνομα της ομάδας που αγγίζει τις καρδιές εκατομμυρίων πολιτών.Ομως προσέξτε τι κάνει ο Λαπόρτα: Εργοστάσιο πρωταθλητών στην Αργεντινή! Ο νέος Μέσι δεν θα βγει απαραιτήτως στο ''Λα Μάσια'',το προπονητικό κέντρο δίπλα στο ''Καμπ Νου'',αλλά στο Σαν Χούστο της Αργεντινής,όπου ήδη 200 παιδιά ηλικίας 10-15 ετών ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους φορώντας τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα''.
Αυτό ακριβώς το αναπτυξιακό πλάνο ορθολογικής πολιτικής χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.Ομως η ΕΠΟ έχει σοβαρότερες ασχολίες.Να μαλώνει με την πολιτεία...

kyrthomaidis@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ!

Η προσφυγή των 27 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλιόπουλου στα επεισόδια της Παιανίας στης 29 Μαρτίου του 2007 απορρίφθηκε και πλέον παραπέμπονται σε δίκη στις 5/9, με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται να είναι βαρύτατες και να απειλούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη!


Συγκεκριμένα, συνολικά τέσσερις κατηγορίες βαραίνουν τους εννιά από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι για πρώτη φορά κατονομάζονται ως δολοφόνοι του Φιλιόπουλου. Μεταξύ των κατηγοριών είναι και η ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι υπόλοιπες είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθεια εκρηκτικών βομβών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστό μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού, ενώ το συμβούλιο εφετών απέρριψε και τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο προφυλακισμένων. Οι ανωτέρω κατηγορίες επισύρουν φυλάκιση από 10 χρόνια μέχρι ισόβια.

Από το συμβούλιο εφετών πάντως ζητήθηκε να γίνουν νέες έρευνες και για την εμπλοκή των οπαδών του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, ενώ στο πόρισμα περιγράφεται αναλυτικά το πως οδηγήθηκε ο άτυχος οπαδός στο θάνατο, αναγράφοντας χαρακτηριστικά ότι "η δολοφονία έγινε από πρόθεση και οι οι δολοφόνοι βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση".

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΚΗ

Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ ο BLUE SKY θα φιλοξενεί στο πρόγραμμά του την αθλητική εκπομπή ''Η ΔΙΚΗ''.

Πρόκειται για το μακροβιότερο talk show της ελληνικής τηλεόρασης με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαίδη,ο οποίος επί 19 συναπτά έτη αποκαλύπτει με το επιτελείο του το παρασκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας.

Η εκπομπή που...γκρέμισε τη διαβόητη ''παράγκα'' του ελληνικού ποδοσφαίρου,θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σέντρα της αλήθειας για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Στην πρεμιέρα της ''Η ΔΙΚΗ'' θα ασχοληθεί με το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος ΑΕΚ-ΠΑΟ και θα παρουσιάσει όσα δεν θα δείτε στην τηλεόραση...

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Η δόξα πάνω από τη ζωή


Η Σάνθι Σαουνταραγιάν είναι μια συμπαθέστατη 26χρονη κοπέλα που γεννήθηκε και ζεί στην Ινδία.Η οικογένειά της μόλις που τάφερνε βόλτα,σε μια χώρα που το πέρασμα του Γκάντι της έδωσε την ανεξαρτησία της,όχι όμως και την οικονομική ανάπτυξη.
Ο πατέρας της Σάνθι ήταν ένας από τους πολλούς Ινδούς πολίτες που δούλευε νυχθημερόν στη φάμπρικα για να βγάλει τα προς το ζειν.Μέχρι που το γεμάτο ζωή κορίτσι του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.Δρομέας μεσαίων αποστάσεων,έγινε πρωταθλήτρια Ινδίας στα 800 μ. και στους Πανασιατικούς Αγώνες πήρε το αργυρό μετάλιο,κάνοντας περήφανη την οικογένεια της.
Μόνο περήφανη; Άλλαξε και η ζωή της.Δόξα και χρήμα με ουρά.Συνεχείς προσκλήσεις για χρυσοφόρα μήτινγκ υπεραθλητών και δημοσιότητα χωρίς όρια στη μεγάλη,αλλά φτωχή της, χώρα.
Πριν μερικούς μήνες η Σάνθι απέτυχε σε γενετικό τεστ και το μετάλιο της αφαιρέθηκε εν μέσω ψιθύρων και κραυγών της υπερσυντηρητικής ινδικής κοινωνίας.Η 26χρονη πρωταθλήτρια δεν άντεξε τη ντροπή και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας ποντικοφάρμακο.Ευτυχώς απέτυχε,αλλά η ταμπέλα της ντοπαρισμένης με το μεταλαγμένο DNA θα την ακολουθεί παντού.
Ο πατέρας της ξαναγύρισε στο εργοστάσιο που δούλευε και προσπαθεί να πείσει την κόρη του ότι η ζωή είναι πάνω από τη δόξα και το χρήμα.Δεν θα είναι εύκολο σε μια εποχή που τα πιο σκληρά αναβολικά μπορείς να τα παραγγείλεις μέσω internet και να έρθουν σπίτι σου από την Αμερική με delivery...

kyrthomaidis@yahoo,gr

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Ο διεφθαρμένος λαός




Παραδοσιακά κάθε Σεπτέμβρη αρχίζει ο ορυμαγδός των πολιτικών συζητήσεων για την περιβόητη αυτοδυναμία και εμείς μπορούμε με άνεση να διατυπώσουμε τη λαϊκίστικη απορία μας: Έχασαν έξι μονάδες τα δύο κόμματα εξουσίας στις εκλογές του 2007 (και άλλες δεκαέξι στις δημοσκοπήσεις) και άρχισαν οι αναλύσεις για την αρχή του τέλους του δικομματισμού;
Aστεία πράγματα.Όσο ο έλληνας νιώθει ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα του τελειώνουν τη δουλειά, θα ψηφίζει έναν από τους δύο.Ο διεφθαρμένος πάει πάντα με τους ισχυρούς και γίνεται συνδιαμορφωτής του άρρωστου συστήματος.Η Πόλη δεν έπεσε από τους εκφυλισμένους προύχοντες,αλλά από τους διεφθαρμένους πολίτες.
Και καθώς μιλάμε για νέους ηγέτες,ας θυμηθούμε το μεγαλύτερο κρατικό σκάνδαλο της αθλητικής ιστορίας του τόπου: Νόμος ειδικής εκκαθάρισης με συντάκτη τον διορατικό(;) Ευάγγελο Βενιζέλο.Οι μπασκετικοί Άρης-ΠΑΟΚ και ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος (από σπόντα) εξαφανίζουν με διακομματική συναίνεση συνολικά χρέη 20 δισεκατομμυρίων δραχμών.Οι οπαδοί ευγνωμονούν την τότε κυβέρνηση Σημίτη,αλλά ο νόμος του έγκριτου συνταγματολόγου καταρρέει ως αντισυνταγματικός στο
Συμβούλιο της Επικρατείας! Το ελληνικό Δημόσιο αναγκάζεται να πληρώσει όλα τα απαιτητά χρέη,ενώ οι οι ομάδες που πρόσθεσαν ένα ''νέος'' στ' όνομά τους,σφυρίζουν κλέφτικα...
Αντί οι φορολογούμενοι πολίτες να ξεσηκωθούν,έχουν συνταχθεί με την ωχαδερφίστικη επωδό ''ποιός μπορεί να τα βάλει με το κράτος'' ή βολεύονται με τα δικά τους μικρορουσφέτια.Στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια ένωση φορολουμένων πολιτών,η οποία τις προάλλες πέρασε γενεές δεκατέσσερες τον δρομέα-θρύλο λόρδο Σεμπάστιαν Κόε γιατί στοuς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,το 2012,σκοπεύει ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής να ξοδέψει λίγα περισσότερα απ' αυτά που αρχικά προϋπολόγισε.Μάλιστα η ένωση προχώρησε και σε δημοσκόπηση,όπου το 44% των Λονδρέζων δηλώνουν ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε για σχολεία και νοσοκομεία.Ακριβώς όπως έγινε και στην Αθήνα του 2004...

kyrthomaidis@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Στη δικαιοσύνη στέλνει η ΔΟΕ το φάκελο της Χαλκιά


Στη δικαιοσύνη στέλνει η ΔΟΕ το φάκελο της Χαλκιά

18 Αυγούστου 2008, 18:40


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και επίσημα έθεσε τη Φανή Χαλκιά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Η ΔΟΕ αποφάσισε να αφαιρέσει τη διαπίστευση και να σταλεί ο φάκελος της Ελληνίδας αθλήτριας στην Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) για να διερευνηθεί, κάτι που συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Επιπλέον, η ΔΟΕ παρέπεμψε το φάκελο της υπόθεσης στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του προπονητή της, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, όχι μόνο για την περίπτωση της Χαλκιά, αλλά και γι αυτή του Τάσου Γκούση, ο οποίος βρέθηκε επίσης θετικός στην ουσία Μ3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει η ίδια τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά, καθώς μέχρι σήμερα οι προπονητές αθλητών, που βρίσκονταν ντοπαρισμένοι δεν παραπέμπονταν για τιμωρία.

Εξάλλου, η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι και το δεύτερο δείγμα της Φανής Χαλκιάς ήταν θετικό στην ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3).

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έφτασε σε απόφαση για την υπόθεση της παραβίασης του κανονισμού περί ντόπινγκ από την κα. Φανή Χαλκιά.

Δείγματα που ελήφθησαν από την κα. Χαλκιά την 10η Αυγούστου στο Φουκούι της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ στην προετοιμασία, ήταν θετικά στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη, στεροειδές που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία.

Η ιατρικός διευθυντής της ΔΟΕ, δρ. Πάτρικ Σάμας, πληροφορήθηκε στις 16 Αυγούστου ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Κατόπιν αιτήματος της αθλήτριας, το δεύτερο δείγμα εξετάστηκε στις 17 Αυγούστου. Αργότερα την ίδια ημέρα, το δείγμα ήταν και αυτό θετικό στην ίδια απαγορευμένη ουσία. Η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή ακολούθως απέβαλε την κα. Χαλκιά και εκείνη αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωρίο.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ συγχαίρει την ΕΟΕ για την αποφασιστική δράση της και συνεργασία. Σε συνεδρίαση σήμερα, η Επιτροπή (Τόμας Μπαχ - πρόεδρος, Γκούνιλα Λίντμπεργκ και Ντένις Όσβαλντ) έφτασε στην ακόλουθη απόφαση:

I. Η Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου Φανή Χαλκιά

(i) αποβάλλεται από τους Αγώνες της 29ης Ολυμπιάδας στο Πεκίνο το 2008 (ii) θα ακυρώσει αμέσως την ολυμπιακή ταυτότητα και διαπίστευσή της

II. Ο φάκελος της αθλήτριας θα διαβιβαστεί στην IAAF, η οποία ζητείται να διερευνήσει την υπόθεση και να πάρει περαιτέρω απόφαση.

III. Η ΕΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων θα διασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης.

IV. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ θα αναφέρει το θέμα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με το αίτημα να ερευνήσουν πιθανές παραβιάσεις της ελληνικής νομοθεσίας, συγκεκριμένα από τον προπονητή, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

V. Η ΔΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει ποινές ή να λάβει μέτρα σχετικά με τον προπονητή της αθλήτριας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

VI. Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Ένα στοιχείο της απόφασης είναι ότι η Επιτροπή έκανε το βήμα να αποφασίσει να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για τις ανησυχίες της σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της ελληνικής νομοθεσίας από τον προπονητή της Φανής Χαλκιά, κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Η απόφαση δείχνει την αποφασιστικότητα της ΔΟΕ να διευρύνει τη μάχη κατά του ντόπινγκ".

Πριν, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρος Κούβελος και ο αναπληρωτής αρχηγός, Γιάννης Βασιλειάδης παρέδωσαν την έγγραφη απολογία της Φανής Χαλκιά στην πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία η αθλήτρια αρνείται κάθε χρήση απαγορευμένων ουσιών κάνει λόγο για δολιοφθορά και τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει ελεγχθεί επανειλημμένα τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να έχει βρεθεί θετική, ενώ θέτει στην διακριτική ευχέρεια της ΔΟΕ τα φάρμακα που χρησιμοποιούσε.

Κυριακού: "Δεν μιλάω για νεκρούς ανθρώπους"

Σε συνέντευξή του στο Associated Press ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, μίλησε με "σκληρή" γλώσσα για τη Φανή Χαλκιά, χαρακτηρίζοντάς την "νεκρό άνθρωπο", ενώ έκανε λόγo για "ένα οργανωμένο έγκλημα", καθώς τα κρούσματα των ντοπαρισμένων αθλητών με την ουσία Μ3 έφτασαν τα 15.

"Υπάρχουν 15 άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ίδια ουσία. Αυτό είναι το πιο παράξενο πράγμα, καθώς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια. Υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα, καθώς φαίνεται ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολλά λεφτά".

"Δεν είμαι αστυνομικός, ούτε ντέντεκτιβ, ούτε δικαστής. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και θα πρέπει να ασχοληθεί η Πολιτεία με το θέμα και να βρει μια λύση. Εάν θέλουν να βρουν λύση θα βρουν και πιστεύω ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση".

"Δεν μιλάω για νεκρούς ανθρώπους. Όποιος κάνει τέτοιες ενέργειες ουσιαστικά αυτοκτονεί. Και όταν κάποιος αποφασίζει να αυτοκτονήσει δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Φυσικά και είναι οργανωμένο το όλο γεγονός, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με την ίδια ουσία".

Πηγή: zougla.gr

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Αθλητισμός χωρίς πολιτική δεν γίνεται


Ακούμε συχνά-πυκνά κάποιους υποτιθέμενους θεματοφύλακες του αθλητισμού να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανάμιξη της πολιτικής στα χωράφια τους.Και σε πρώτο χρόνο τους δικαιώνουμε,καθώς νιώθουμε ότι λένε το αυτονόητο.Ομως,άλλο κομματισμός και άλλο πολιτική.Ο αθλητισμός είναι μια πολιτική πράξη και αποδυναμώνεται μόνο όταν εισχωρούν κομματικές σκοπιμότητες.Διαφορετικά,οφείλει να βαδίζει παρέα με την πολιτική,έχοντας μάλιστα το γενικό πρόσταγμα.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Αυτό που αδυνατεί να επιλύσει εδώ και πενήντα χρόνια η διεθνής κοινότητα,φαίνεται να το τοποθετεί στη σωστή βάση ο Ζεπ Μπλάτερ! Μιλάμε για το κυπριακό πρόβλημα που έκανε ακόμη και τον κορυφαίο διπλωμάτη Ανάν να σηκώσει τα χέρια ψηλά.Η FIFA άρχισε ήδη επίσημες συζητήσεις επί ελβετικού εδάφους,με στόχο να βρει λύση στον ποδοσφαιρικό διαχωρισμό της Κύπρου.
Από το 1955 έχουν να μετάσχουν οι τουρκοκυπριακές ομάδες στο πρωτάθλημα.Με την ίδρυση του ψευδοκράτους οι τουρκοκύπριοι παίκτες και οι ομάδες έπαψαν να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις.Η ελληνοκυπριακή βάζει ως απαράβατο όρο για να επιτευχθεί η συμφωνία ενοποίησης,να γίνουν οι τουρκοκύπριοι μέλη της κυπριακής ομοσπονδίας.Το πείραμα δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Ισραήλ,όπου Άραβες και Παλαιστίνιοι παίζουν μαζί όχι μόνο σε ομάδες,αλλά και στην εθνική.
Φτάσαμε,λοιπόν,στο σημείο,το ποδόσφαιρο να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από την πολιτική.Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές του ψυχρού πολέμου που οι Αμερικάνοι δεν πήγαιναν στη Μόσχα (Ολυμπιακοί '80) και οι Ρώσοι αρνούνταν πεισματικά να πάνε στο Λος Αντζελες (Ολυμπιακοί '84).Τώρα ο αθλητισμός μπορεί και δείχνει το δρόμο γιατί είναι το μαζικότερο λαϊκό κοινωνικό κίνημα.
ΥΓ.: Βέβαια ο αθλητισμός θαύματα δεν μπορεί να κάνει.Ο πόλεμος Ρωσίας-Γεωργίας ήρθε να διαλύσει την αυταπάτη της Ολυμπιακής εκεχειρείας.

kyrthomaidis@yahoo.gr

Η Κίνα σώζει την Πολωνία!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν και οι πολωνοί τρίβουν τα χέρια τους. Γιατί; Επειδή ελπίζουν ότι οι κινεζικές εταιρίες κατασκευής θα έρθουν για να χτίσουν τις υποδομές που χρειάζονται για το Euro 2012, τώρα που ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Πεκίνο.


Η Πολωνία πρόκειται να συνδιοργανώσει με την Ουκρανία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όμως έχει σοβαρές ελλείψεις σε δρόμους, ξενοδοχεία και συγκοινωνιακά δίκτυα.

Οι πολωνικές κατασκευαστικές εταιρίες δεν έχουν τους πόρους για να αναλάβουν έργα τόσο μεγάλου μεγέθους, αλλά ο επικεφαλής της PL.2012, της επιτροπής που σύστησε η κυβέρνηση της χώρας για να συντονίσει τις προετοιμασίας για το Euro 2012, πιστεύει ότι οι κινέζοι θα έρθουν για να σώσουν την κατάσταση.

"Οι τεράστιες επενδύσεις στο Πεκίνο τέλειωσαν και η αγορά των ΗΠΑ υποφέρει από ύφεση", είπε ο Μάρτσιν Χέρα. "Η ζήτηση για τις υπηρεσίες μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών βρίσκεται σε πτώση και η Πολωνία, με την πολιτική και οικονομική της σταθερότητα, γίνεται πολύ ελκυστική για αυτές τις εταιρίες".

Σύμφωνα με τον Χέρα, αρκετές κινεζικές εταιρίες έχουν ήδη σχηματίσει κονσόρτιουμ και ανταγωνίζονται για την κατασκευή του σταδίου της πόλης Γκντάνσκ.

Συνολικά, οι πολωνοί θα πρέπει να χτίσουν ή να ανακατασκευάσουν 6 γήπεδα ενόψει 2012, στην Βαρσοβία, το Γκντάνσκ, το Πόζναν, την Κρακοβία και το Χορζόφ.

Και θα πρέπει να βιαστούν -όπως και οι ουκρανοί-, αν θέλουν να κρατήσουν την διοργάνωση, καθώς η UEFA απειλεί τις δύο χώρες με αφαίρεση του Euro 2012, αν δεν σημειωθεί σύντομα πρόοδος στην κατασκευή των γηπέδων. Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου είναι ιδιαιτέρα κρίσιμο, αφού τότε θα παρθεί η τελική απόφαση επί του θέματος από την εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Πηγή: Sport.gr

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Κατερίνα το κουβαδάκι σου...

Ηταν αναμενόμενο. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε πριν από μέρες ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου, ρίχνοντας εκ των προτέρων τις ευθύνες στις επιλογές των δικηγόρων.


Η Κατερίνα Θάνου εκτός Ολυμπιακών Αγώνων με επίσημη αιτιολογία τη "δυσφήμηση του Ολυμπιακού Κινήματος" σύμφωνα με το αρ.41 του Ολυμπιακού Χάρτη, το οποίο προβλέπει τιμωρία για όποιον δεν σέβεται τα εντεταλμένα όργανα της ΔΟΕ, ένα εκ των οποίων θεωρείται και η WADA –για να μη μιλήσουμε για τα εξώδικα προς τη ΔΟΕ…

Επί της ουσίας, ούτε αυτή η δικαιολογία ήταν απαραίτητη. Σύμφωνα με το αρ.45 / 2 του Ολυμπιακού Χάρτη, η ΔΟΕ μπορεί να αποφασίζει για τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό αθλητών από τους Αγώνες, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Και το άρθρο αυτό, ως μέρος του Ολυμπιακού Χάρτη, οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές το έχουν δεχθεί. Αλλωστε η εκ των προτέρων αποδοχή του Ολυμπιακού Χάρτη είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή αθλητών της χώρας στους Αγώνες.

Με άλλα λόγια: Δικό μας είναι το πανηγύρι, ότι θέλουμε το κάνουμε. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάρει το κουβαδάκι του κι ας πάει να παίξει παραπέρα μόνος του.

Μετά το σκάνδαλο Κεντέρη-Θάνου το 2004 είχε γίνει άτυπη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της ΔΟΕ, η οποία μεταξύ των άλλων προέβλεπε ότι οι δύο αθλητές δεν θα εμφανιζόντουσαν άλλη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα, με αντάλλαγμα να πέσουν στα μαλακά χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει επίσημη τιμωρία Η πλευρά Θάνου (Τζέκος), δεν τήρησε τη συμφωνία, θεωρώντας προφανώς ότι δεν την αφορούσε και προσβλέποντας τουλάχιστον να αποκαταστήσει την εικόνα της.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Η ιστορία της Θάνου ξανάκανε το γύρο του κόσμου με την επικοινωνιακή υπογραφή της ΔΟΕ και η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται και πάλι διχασμένη για το θέμα, όπως ήταν και το 2004.

Ποιος κέρδισε;

Αυτός που κερδίζει πάντα. Διότι είναι γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη, στο οποίο κερδίζει πάντα η ΔΟΕ.

Πηγή:Sport.gr



p

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Προς κύριον Νικήτα Κακλαμάνη


Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,
Προσωπικώς διαφωνώ με την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό.Δεν θα σας κουράσω,όμως,διότι το ζήτημα δρομολογήθηκε επί δημαρχίας της προκατόχου σας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και η δυνατότητα παρέμβασής σας ήταν ουσιαστικά μηδαμινή.
Σας γράφω γιατί διάβασα στην ιστοσελίδα της αγαπημένης μου Μπάρτσα,τις λεπτομέρειες των αρχιτεκτονικών προτάσεων για την ανακαίνιση του ''Καμπ Νου''.Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Μπαρτσελόνα,αλλά είμαι βέβαιος ότι θα θέλατε η Αθήνα να μοιάσει στη Βαρκελώνη.
Ξέρετε ασφαλώς ότι η πρωτεύουσα της Καταλανίας είναι από το 1992 από τους πλέον επιθυμητούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταμόρφωσαν μια πόλη που το '88 με κράτησε σ΄ένα ταξί δυόμιση ώρες για μια απόσταση 15 χιλιομέτρων! Την έκαναν άνετη στις μετακινήσεις,λειτουργική για τους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες.Τώρα φιλοδοξεί δίπλα στη Ράμπλα,την Πλάθα Καταλούνια και την Κάζα Μίλα,να προσθέσει το νέο ''Καμπ Νου'',με την υπογραφή του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έφτιαξε τη γέφυρα Μιλένιουμ στο Λονδίνο,το Γουέμπλεϊ,τα αεροδρόμια του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου,τον Πύργο Χαρστ της Ν.Υόρκης και τον Πύργο ντε Κολσερόλα της Βαρκελώνης.
Δεν σας προτείνω τον Φόστερ για τον Βοτανικό.Ούτε κάν τον Καλατράβα.Απλώς σκεφτείτε ποια μπορεί είναι τα ανταποδοτικά οφέλη της Αθήνας αν το γήπεδο του Παναθηναϊκού δομηθεί με βάση και τις υπόλοιπες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και όχι μόνο με βάση τις ανάγκες των φιλάθλων.Έχετε το δικαίωμα να το απαιτήσετε,καθώς παραχωρήσατε στον κ.Γιάννη Βαρδινογιάννη (όπως έκαναν ο κ.Σουφλιάς με τον κ.Ντέμη και ο κ.Βενιζέλος με τον κ.Κόκκαλη) δημόσια έκταση.Σε αντίθεση με τον κ.Λαπόρτα,πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, που σε ιδιόκτητο χώρο βάζει από το ταμείο της ομάδας 300 εκ.ευρώ για να αναπλάσει όχι μόνο το γήπεδο,αλλά και τη γύρω περιοχή.
Με αυτό τον τρόπο να είστε βέβαιος ότι θα γραφτείτε στην ιστορία ως ο μόνος δήμαρχος της Αθήνας που είδε και το δέντρο και το δάσος.Γιατί αν η Βαρκελώνη έχει τον Πικάσο και τον Νταλί,εμείς έχουμε τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη...

kyrthomaidis@yahoo.gr

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Είμαστε όλοι κινέζοι

Εννέα γερμανοί Ολυμπιονίκες διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης, ποζάροντας με φωτογραφίες κινέζων αντιφρονούντων στα πρόσωπά τους.


Οι εννέα αθλητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του περιοδικού Suddeutsche Zeitung, το οποίο ζήτησε από 200 γερμανούς αθλητές να ποζάρουν για μια καμπάνια με την ονομασία "Είμαστε όλοι κινέζοι" και κυκλοφόρησε την Παρασκευή (1/8).

Ο τίτλος κάνει αναφορά στην διάσημη ατάκα "Ich bin ein Berliner (Είμαι ένας βερολινέζος)", που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Κένεντι το 1963, σε μια ομιλία του για το χτίσιμο του τείχους του Βερολίνου.

Η Σαμπίνε Σπιτζ, αθλήτρια του mountain bike, κράτησε μια φωτογραφία του Γιανγκ Τονγκγιάν, ενός συγγραφέα, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, επειδή ζήτησε δημοκρατικές αλλαγές στην Κίνα.

"Είμαι ενθουσιασμένη όταν πήγα στους Αγώνες του Σίδνεϊ και της Αθήνας. Δεν μπορώ να πω το ίδιο αυτή τη φορά", είπε. "Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για μία χώρα, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα".

Οι αθλητές πόζαραν με αθλητική περιβολή, καταδικάζοντας διάφορες πλευρές της ζωής στην Κίνα, όπως τον νόμο για το ένα τέκνο και την έλλειψη έκφρασης.

Ο παίκτης του πόλο, Σόερεν Μάκεμπεν, ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού και μάλιστα έκανε πρόταση να φορέσει η γερμανική αποστολή στο Πεκίνο πορτοκαλί περιβολή, προς τιμήν των κατοίκων του Θιβέτ.

Ο Μάκεμπεν φόρεσε το μαγιό του και το πρόσωπό του καλύφθηκε από τον Γιε Γκουοζού, ο οποίος πήγε στη φυλακή, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κατεδάφιση του εστιατορίου του για τους Ολυμπιακούς.

"Η περίπτωση του Γιε Γκουοζού είναι μια κατάφορη αδικία και δεν συνάδει με το πνεύμα το Ολυμπιακό πνεύμα", είπε ο Μάκεμπεν.

Η Ιμκε Ντούπλιτζερ, μία ξιφομάχος που θα πάρει μέρος για τέταρτη φορά σε Αγώνες, επέλεξε τον Γκάο Ζίσενγκ, ο οποίος την περασμένη Ανοιξη έστειλε ένα γράμμα στο αμερικανικό κονγκρέσο και εννιά μέρες εξαφανίστηκε.

"Και οι δύο παλεύουμε. Εγώ, ως αθλήτρια, για να κερδίσω ένα μετάλλιο. Εκείνος, ως δικηγόρος, για την δικαιοσύνη. Ποιο είναι πιο σημαντικό;", αναρωτήθηκε η Ντούπλιτζερ και όχι μόνο...

Πηγή: Sport.gr

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Το φτωχό μας το μυαλό


Πέρασε απαρατήρητη η συνέντευξη που έδωσε ο νομάρχης Χαλκιδικής,παρότι μίλησε για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.Απεκάλυψε ότι ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της Τσέλσι σκοπεύει να επενδύσει στα όρη της περιοχής και όχι στη πολυδιαφημισμένη θάλασσά της.
Το γιατί είναι απλό: Θέλει να φτιάξει το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης και αντιλήφθηκε με μια μόλις επίσκεψή του ότι η ορεινή Χαλκιδική προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλον προορισμό.Εμείς που την έχουμε δίπλα μας, την σνομπάρουμε και την βρωμίζουμε.
Ο Αμπράμοβιτς ως διορατικός επιχειρηματίας ήδη προχώρησε τις συζητήσεις και σύντομα θα βάλει μπρος.Κάτι που δεν έκανε κανείς έλληνας,αν εξαιρέσουμε ίσως τον Χρήστο Πανόπουλο,ο οποίος -πάντως- φρόντισε να εισρεύσει κρατικό χρήμα στο ''Σαλέ'' του.
Οι ομάδες μας τρέχουν κάθε χρόνο στις Αυστρίες και τις Ελβετίες, ενώ υπάρχει ο παράδεισος της Χαλκιδικής.Αναξιοποίητος,αρχέγονος,αποκομμένος από κοινωνικές και τουριστικές δραστηριότητες,αφέθηκε στην τύχη του,χρόνια τώρα.Η έλευση Αμπράμοβιτς ίσως ξυπνήσει τους κοιμώμενους γραφειοκράτες που ενώ κατέφαγαν τα παραθαλάσσια δάση της περιοχής,αρνούνταν πεισματικά να αλλάξουν τη χρήση γης σε ξεχασμένα ορεινά χωριά και καθιστούσαν απαγορευτικές τις επενδύσεις.
Ίσως αλλάξει και η νοοτροπία των νεόκοπων ποδοσφαιρικών παραγόντων που μοιάζουν με τους νεόπλουτους,οι οποίοι -σώνει και καλά- ταξιδεύουν στην Εσπερία,απλώς για να κοκκορευτούν στον γείτονα ότι το φυσάνε το χρήμα.Με το φτωχό τους το μυαλό...Και δεν παραδειγματίζονται από τους αρχαίους μας προγόνους που ήταν σοφοί γιατί διάλεξαν το καλύτερο οικόπεδο...

kyrthomaidis@yahoo.gr