powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τι απέγινε ο Μότζι;


Φίλος συνάδελφος τηλεφώνησε ασθμαίνοντας: ''Καλά τα λες για την Ταϊλάνδη και τη Βουλγαρία,αλλά σου διέφυγαν η Βραζιλία και η Ιταλία''.
Ιδού,λοιπόν,η συνδρομή του:
Είδηση 1η: Η αστυνομία της Βραζιλίας έκανε έφοδο στα γραφεία της Κορίνθιας και κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία,ώστε να αποδειχτεί η πλαστογραφία που έκαναν δύο διοικητικά στελέχη της ομάδας για να προσποριστούν παρανόμως 187.000 δολάρια (σιγά τα...ωά).
Είδηση 2η: Ο διαβόητος Λουτσιάνο Μότζι βιώνει τον πενταετή αποκλεισμό του από το ιταλικό ποδόσφαιρο μέσα από τη θρησκεία.Εκεί βρήκε καταφύγιο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους,καθώς τον περιμένουν ποινικά και αστικά δικαστήρια.
Σκεφτείτε να έκανε ''ντου'' η ελληνική αστυνομία στα γραφεία του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού για 187 ψωροχιλιάρικα.Την επομένη, τα οπαδικά έντυπα θα απαιτούσαν παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης...
Σκεφτείτε να λειτουργούσε η ελληνική Δικαιοσύνη και να έστελνε φυλακή τους πρωταίτιους της παράγκας,για την οποία υπήρχαν πολλά περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία από το calciopolis.Μέχρι και βουλευτές και υπουργοί θα ξεσηκώνονταν.Είναι αυτοί που αφελώς ευελπιστούν σε ψηφοθηρική βοήθεια στη Β΄ Αθηνών.
Άλλωστε στα χρόνια της μεγάλης της δόξας,το κόλπο της παράγκας ήταν γνωστό και δοκιμασμένο.Υπόσχοταν σε όλες τις ομάδες βοήθεια με τη μέθοδο του παρολί.Όταν κάθοταν η μπίλια,δημιουργούσε αληθοφανή σενάρια για να στηρίξει αυτό που συνέβη.Και οι αφελείς παράγοντες που γνώριζαν τη δύναμή της,πίστευαν ότι του χρόνου θα ξημερώσει άσπρη μέρα και γι' αυτούς!
Ο διασυρμός του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε κι άλλα θύματα.Πλην του Μότζι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια με σοβαρές κατηγορίες πρόεδροι,αρχιδιαιτητές,ακόμη και παγκόσμιας εμβέλειας ποδοσφαιριστές.Γιατί εκεί το κράτος δεν παίζει με την αξιοπιστία του.Εδώ το κράτος ασχολείται προεκλογικά με το πως θα δωρίσει δημόσιες εκτάσεις σε ανώνυμες εταιρείες για να αρπάξει κανένα ψηφαλάκι από τους ιθαγενείς το κυβερνών κόμμα.

kyrthomaidis@yahoo.gr