powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ!

Η προσφυγή των 27 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλιόπουλου στα επεισόδια της Παιανίας στης 29 Μαρτίου του 2007 απορρίφθηκε και πλέον παραπέμπονται σε δίκη στις 5/9, με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται να είναι βαρύτατες και να απειλούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη!


Συγκεκριμένα, συνολικά τέσσερις κατηγορίες βαραίνουν τους εννιά από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι για πρώτη φορά κατονομάζονται ως δολοφόνοι του Φιλιόπουλου. Μεταξύ των κατηγοριών είναι και η ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι υπόλοιπες είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθεια εκρηκτικών βομβών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστό μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού, ενώ το συμβούλιο εφετών απέρριψε και τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο προφυλακισμένων. Οι ανωτέρω κατηγορίες επισύρουν φυλάκιση από 10 χρόνια μέχρι ισόβια.

Από το συμβούλιο εφετών πάντως ζητήθηκε να γίνουν νέες έρευνες και για την εμπλοκή των οπαδών του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, ενώ στο πόρισμα περιγράφεται αναλυτικά το πως οδηγήθηκε ο άτυχος οπαδός στο θάνατο, αναγράφοντας χαρακτηριστικά ότι "η δολοφονία έγινε από πρόθεση και οι οι δολοφόνοι βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση".