powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Ο Κώστας Σ. στο προσκήνιο


Δεν πέρασαν πολλές μέρες που αυτή η στήλη απεκάλυπτε την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση της Ιντερπόλ κατά του παράνομου ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού στην Ασία.Να,λοιπόν,που ήρθε και η ώρα της Ευρώπης.
Το eurocalciopoli θα είναι το νέο ποδοσφαιρικό σήριαλ με οσμή...παράγκας.Τα έχει όλα: 26 στημένα ματς,εκ των οποίων 12 προκριματικοί UEFA, 8 Ιντερτότο, 3 προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, 2 παιχνίδια του κυπέλλου UEFA και 2 αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης του EURO 2008.
Στις αρχές Νοεμβρίου πέντε εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παρέδωσαν σε επιθεωρητή της Ιντερπόλ έναν φάκελο 96 σελίδων με τις ενδείξεις και τις υποψίες για τα σικέ ματς.Οι πληροφορημένοι μιλούν για αγώνες που έγιναν σε Κροατία,Βουλγαρία,Σερβία,Γεωργία και χώρες της Βαλτικής,χωρίς να αποκλείεται εμπλοκή και άλλων χωρών.
Πίσω από τις ύποπτες αναμετρήσεις βρίσκεται στοιχηματικό πρακτορείο της Κίνας με διασυνδέσεις σε όλη την Ευρώπη.Λέγεται μάλιστα ότι λήφθηκαν υπ' όψη και τα όσα είχε συγκεντρώσει προ διετίας ο γενικός εισαγγελέας του Βερολίνου,ο οποίος τύλιξε σε μια κόλα χαρτί τον Γερμανό διαιτητή Ρόμπερτ Χόϊτσερ και τον Κροάτη επιχειρηματία Άντε Σάπινα,στέλνοντάς τους στη φυλακή.
Σε εκείνο το πόρισμα των 700 σελίδων της γερμανικής εισαγγελείας διαφαίνονταν και ελληνική εμπλοκή.Θα θυμάστε τον διαβόητο Κώστα Σ. από τη Θεσσαλονίκη που λειτουργούσε ως ''βαποράκι'' γνωστού έλληνα μάνατζερ,ο οποίος έχει βγάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το στοίχημα.Όπως θα θυμάστε και την έρευνα που είχε προαναγγείλει ο τότε πρόεδρος της UEFA Λέναρντ Γιόχανσον για σικέ ματς ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.
Μήπως και η ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί και να ζητήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στο παράνομο στοίχημα στη χώρα μας για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των παικτών και του ΟΠΑΠ; Γιατί αν περιμένουμε από την ΕΠΟ...

kyrthomaidis@yahoo.gr