powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Ο αρχηγός όλων των αρχηγών


Η σύζυγος του πρώην αφεντικού της Κόζα Νόστρα Τότο Ρίινα,κατέθεσε αγωγή κατά τηλεοπτικού καναλιού της Ιταλίας,εκτιμώντας ότι προσέβαλε τη δημόσια εικόνα του.Η σινιόρα Νινέτα Μπαγκαρέλα,σύζυγος του Ρίινα,υποστηρίζει ότι ένα επεισόδιο της σειράς ''Ο αρχηγός όλων αρχηγών'' πλήττει την εικόνα του,συνδέοντάς τον με την απαγωγή ενός παιδιού και της μητέρας του.
Η τηλεοπτική σειρά αναφέρεται στην ανέλιξη του Τότο Ρίινα στην ηγεσία της σικελικής Μαφίας και η σύζυγος του έχει αντιρρήσεις για πολλές σκηνές,αλλά ο συνήγορος της οικογένειας Λούκα Τσανφερόνι δήλωσε ότι ''θα αξιώσουμε αποζημίωση μόνο για το επεισόδιο αυτό''.
Τα έξι μέρη της σειράς περιγράφουν το βίο και την πολιτεία της Μαφίας από το 1943 έως το 1993 και προβάλλονται από το κανάλι 5,το ισχυρότερο δίκτυο του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset της οικογένειας Μπερλουσκόνι.
Ο 77χρονος πλέον Ρίινα,γνωστότερος ως ''το κτήνος'', ηγήθηκε της Μαφίας μέχρι το 1993 και έχει καταδικασθεί 15 φορές σε ισόβια,κυρίως για δολοφονίες.
Δικαίως θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει μια τέτοια είδηση σε αθλητικό blog.Και όμως: Ο πάλαι ποτέ αρχηγός όλων των αρχηγών του ελληνικού ποδοσφαίρου έβαλε την (πρώην) σύζυγό του να υποβάλλει μήνυση κατά τηλεοπτικού καναλιού που απεκάλυπτε τραπεζικούς λογαριασμούς του,με εξώφθαλμο ξέπλυμα χρήματος!
Ο εισαγγελέας δεν δέχτηκε τις αιτιάσεις της κυρίας,η οποία μάλιστα εμπλέκονταν σε διάφορες μικροαπάτες και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.Απλώς το θράσος του α(θ)λητοπαράγοντα θυμίζει τον μαφιόζο που όχι μόνο δεν μετανοεί για ανομήματά του,αλλά βγαίνει και λάδι...
Πως να μετανοήσουν όμως οι διεφθαρμένοι εξουσιαστές του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου; Αφού κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει.Ούτε εισαγγελείς,ούτε πολιτικοί,ούτε δημοσιογράφοι.Η σιωπή των αμνών...


kyrthomaidis@yahoo.gr